دلایل کند شدن روند بیماری همه گیر کووید-۱۹
تعداد جهانی موارد و مرگ ناشی از کووید-۱۹ برای ششمین هفته متوالی کاهش یافته است که روند شدید نزولی همه گیری را نشان می دهد. در حقیقت، آنقدر زیاد که بسیاری از کشورها قصد دارند تا ژوئن یا ژوئیه به شرایطی شبیه به ” شرایط عادی” برگردند.
سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری برای واکسن جانسون و جانسون را صادر کرد
سازمان غذا و داروی ایالات متحده، مجوز استفاده اضطراری (EUA) را برای واکسن جانسون و جانسون ، سومین واکسن پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ ناشی از سندرم تنفسی حاد کرونا ویروس ۲ (SARS-CoV-2)، را برای افراد بالای ۱۸ سال صادر کرد.
استفاده از ماسک در دوران کرونا (یافته های جدید)
ﻣﺨﺎﻃﯽ را ﮐﻪ در ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺤﺒﺖ ، ﺳﺮﻓﻪ ﯾﺎ ﻋﻄﺴﻪ ﺑﻪ ﻫﻮا ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ را ﮐﺎﻫﺶ دﻫﺪ. اﯾﻦ ﻗﻄﺮات ﻏﺎﻟﺒﺎً در ذرات رﯾﺰی ﺗﺒﺨﯿﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ در ﻫﻮا ﻣﻌﻠﻖ ﻣﺎﻧﺪه و دﯾﮕﺮان را آﻟﻮده ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﺎﺳﮏ ﻫﺎ ﺗﺮﺷﺤﺎت ﻓﺮد ﺑﯿﻤﺎر را ﭘﯿﺶ از ﺗﺒﺨﯿﺮ ﺑﻪ دام ﻣﯽ اﻧﺪازﻧﺪ و ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ دﻟﯿﻞ از ﺳﺮاﯾﺖ آن ﺑﻪ دﯾﮕﺮان ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﺎﺳﮏ زدن اﻣﺮ ﺑﺴﯿﺎر ﺣﯿﺎﺗﯽ و ﻣﻬﻤﯽ اﺳﺖ زﯾﺮا ﺣﺪاﻗﻞ از ﻫﺮ ۶ ﻓﺮد ﻣﺒﺘﻼ، ۱ ﻧﻔﺮﻋﻼﺋﻢ ۱۹-COVID را ﻧﺪارد.
اطمینان از ایمنی واکسن های COVID-19
در حال حاضر ایمن ترین واکسن را در طول تاریخ کشف شده است. ایمنی واکسن، بخشی حیاتی از پاسخ تولید کنندگان به بیماری همه گیر COVID-19 است. با تولید و در دسترس بودن واکسن ها ، دانش عمومی در مورد ایمنی آنها ، چه در ابتدا و چه در حین استفاده طولانی مدت ، بخش مهمی از تلاش موفقیت آمیز واکسیناسیون است.
مزایای دریافت واکسن COVID-19
واکسن کرونا به سیستم ایمنی بدن ما می آموزد که چگونه ویروس ایجاد کننده COVID-19 را بشناسد و با آن مبارزه کند. گاهی این روند می تواند علائمی مانند تب ایجاد کند. این علائم طبیعی هستند و نشانه آن است که بدن در برابر ویروسی که باعث ایجاد COVID-19 می شود محافظت می کند. بنابراین واکسن ها برای محافظت از ما لازم هستند …
آشنایی با نسخه جهش یافته ی ویروس کرونا
واریانتهای جدیدویروس کرونا زمانی ظاهر میشوند که ویروس نسخههایی از خود میسازد و نسخههای حاصل دچار جهشهای ژنتیکی میشوند. جهشهایی که به یک واریانت میرسد، ممکن است روی نحوهی عفونیکردن سلولها یا سرعت انتشار ویروس اثرگذار باشد.
کشف ویروس جدیدی که باعث ایجاد COVID-19 می شود
گونه جدیدی از SARS-CoV-2 که حاوی مجموعه ای از جهش ها است در انگلستان (انگلستان) توصیف شده و در لندن و جنوب شرقی انگلیس شیوع زیادی پیدا کرده است. بر اساس این جهش ها ، پیش بینی شده است که این سویه با سرعت بیشتری نسبت به سایر سویه های در گردش SARS-CoV-2 با سرعت بیشتری قابل انتقال است.
واکسن ویروس کرونا ساخت ایران
هر دارو یا واکسنی که به تولید انبوه میرسد، ابتدا باید یک مرحله را در آزمایشگاه طی کند و بعد از اتمام مراحل اولیه، آزمایش روی حیوانات انجام میشود و بعد از دریافت نتیجه مثبت ادامه تحقیقات بر روی تعداد کمی از انسانها آزمایش میشود.
چه کسانی نباید واکسن “فایزر” را دریافت کنند؟
افرادی که سابقه واکنش شدید آلرژیک دارند نباید واکسن فایزر/بیواِنتک را تزریق کنند. این توصیه شامل حامل کسانی می شود که در گذشته به دارو، مواد غذایی یا واکسن آلرژی داشته اند. کسانی که به واکسن فایزر حساسیت نشان داده اند تحت مداوا قرار گرفته و خوب شده اند. واکنش های آلرژیک معمولا نادر است اما با تزریق برخی واکسن ها مثل واکسن سالانه آنفلوآنزا اتفاق می افتد.
اعتماد به واکسن کرونا بزرگترین چالش بهداشت جهانی
با وجود شواهد علمی گسترده و قابل استناد مبنی بر اهمیت و ضرورت واکسیناسیون برای گروه های پرخطر در مقابله با بیماری های عفونی ، متاسفانه در سطح جامعه همچنان عدم اعتماد کافی به همراه برداشت ها و باورهای نادرست خرافی پیرامون تاثیرگذاری و ایمنی واکسن های تایید شده فعلی وجود دارد.
کیتهای تشخیص سریع آنتیژن ویروس کووید-۱۹
روش استاندارد طلایی و مرجع تشخیص قطعی کرونا، تستهای PCR است که به دلیل حساسیت بالای این تست احتیاج به دقت زیادی دارد و حتما توسط تکنیسین ماهر این پروسه انجام می پذیرد. با طولانی شدن این پاندمی و افزایش آمار مبتلایان، هزینه ی بستا بالای این تست و از همه مهمتر مدت زمان لازم برای انجام تست محققین را وادار به استفاده از روش های تشخیصی ساده تر که در زمان کوتاهی قابل انجام است، کرد.
مقایسه واکسن های ” مدرنا ” و ” فایزر “
رقابت تنگاتنگ بین واکسن های ساخته شده توسط مطرح ترین شرکت های واکسن سازی همه ما را امیدوار به ریشه کن شدن بزرگترین پاندمی قرن یعنی بیماری کووید-۱۹ کرده است، در این میان دو شرکت رقیب فایزر و مدرنا نیز اولین واکسن های نو ترکیب را به جهان ارائه کرده اند.
آشنایی با روش ساخت واکسن ویروس کرونا توسط ” بایو ان تک ” و شریک تجاری آن ” فایزر “
در اردیبهشت ماه سال جاری شرکت “پی فایزر”(Pfizer) و “بایو ان تک”(BioNTech) با همکاری یکدیگر آزمایش واکسن تولیدشده توسط خودشان بر روی انسانها را در آمریکا آغاز کردند بعد از گذشت شش ماه نتایج موفقیت آمیز خود را به (FDA) تقدیم کردند و منتظر دریافت مجوز برای تولید انبوه واکسن خود هستند.
آشنایی با روش ساخت واکسن ویروس کرونا توسط دو کمپانی بزرگ ” آکسفورد ” و ” مُدرنا “
تابه حال اخبار زیادی در رابطه با واکسن ویروس کرونا شنیده ایم همه ی ما میدانیم که واکسن ها بدن را برای مواجهه با عامل بیماری زا آماده میکنند اما در بیماری کووید – ۱۹ بزرگترین و معتبر ترین شرکت های واکسن سازی مانند مدرنا و آکسفورد از چه روشی برای اماده سازی بدن در مواجهه با این ویروس آماده کرده اند؟
زیر و بم ساخت واکسن کرونا
آیا ساخت واکسن کرونا به راحتی قابل انجام است؟ برای ساخت واکسن کرونا چه مراحلی باید طی شود؟ آیا به واکسن های ساخته شده می توان اعتماد کرد؟ چگونه این واکسن عمل میکند؟ برای جواب این سوالات همراه ما باشید
نحوه ساخت و عمل واکسن ها
هرگونه اقدامی که به منظور جلوگیری از بروز عفونت و یا تخفیف شکل طبیعی بیماری در فردی با تجویز آنتی بادی یا آنتی ژن بعمل آید ایمن سازی گفته می شود .
کرونا ویروس و گروه های خونی
نوع گروه خونی از عوامل دخیل در افزایش ریسک این بیماری است و دارندگان گروه خونی O با ریسک کمتر این بیماری مواجه می شوند.در گروه خونی O، کمترین تماس با ویروس وجود دارد که فقط با تشکیل آنتی ژن نوع H به ویروس متصل می شود. هنگامی که فقط ایزواگلوتینین ضد H را از دست می دهد اما پاسخهای ثانویه IgG را حفظ می کند، بیشترین محافظت از این گروه رخ می دهد.
کنترل علائم کووید- ۱۹ خفیف در منزل
اگر دچار کرونا شدهاید اول و از همه مهمتر این که در خانه بمانید! این توصیه حتی شامل حال زمانی که کرونا مثبت نیستید؛ اما علائم آن را دارید نیز میشود.
معیار های بازگشت به محل کار
با توجه به شیوع بیماری کووید- ۱۹ در کشور، احتمال ابتلای شاغلین ی که در محیط های کاری متفاوت ارائه خدمت می نمایند نیز به این بیماری وجود دارد. نظر به میزان بالای سرایت بیماری و وجود علایم غیراختصاصی در اکثر مبتلایان، رویکرد دوری از محیط کار…
پایان قرنطینه خانگی
مسیر بهبودی بیماران مثل یک سفر کسل کننده، آهسته میگذرد و حتی پس از بهبودی، یک دوره نامطمئن را نیز سپری میکنند. فرد بیمار که روزها یا هفتهها را در قرنطینه سپری کرده، پس از رفع علائم بیماری و بهبود احوالش، مشتاق دیدن خانواده و قدم گذاشتن در دنیای بیرون است
توصیه های محافظت فردی در شیوع ویروس کرونا (COVID-19) برای عموم
مراقب سلامت خود باشید و با رعایت این نکات از دیگران نیز محافظت کنید
شباهت های آلرژی و بیماری کووید-۱۹
با هر سرفه، قطرهای آبریزش بینی یا کمی خارش گلو از خود میپرسیم: کرونا گرفتهام؟ با اطلاعاتی که اکنون منتشر شده میدانیم که عفونت کرونا در درصد کمی از افراد به علائم شدید تنفسی و حتی گاهی مرگ منتهی میشود و بیشتر مبتلایان علائم خفیف تا متوسط را تجربه میکنند.بهترین راه برای تشخیص آلرژی، انجام یک آزمون پوستی توسط پزشک متخصص آلرژی است.
ویروس کرونا و دخانیات
گروههای خاصی از افراد در معرض خطر بالاتری از ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ هستند. اگر سیگار یا وِیپ (vape) میکشید شما یکی از این افراد هستید.
باید ها و نباید های ماسک زدن
راههای اصلی پیشگیری از ابتلا به کرونا؛ بهداشت دستها از طریق شستن مکرر دستها با آب و صابون یا ضدعفونی کردن دستها با محلولهای ضدعفونی کننده با پایه الکلی، فاصله گذاری فیزیکی (حداقل یک متر در فضای باز و دو متر در فضای بسته) و استفاده از ماسک (شامل انواع ماسک ساده پارچهای یا ماسک جراحی) خواهد بود.
راهنمای استراحت در منزل افراد مبتلا به بیماری کرونا
در چه صورت فرد مبتلا به ویروس کرونا بستری نشده و در منزل مراقبت میشود؟ ممکن است برخی بیماران مبتلا به ویروس کرونا طبق صلاحدید
شباهتها و تفاوتهای کووید-۱۹ و آنفلوآنزا
با توجه به سیر تحول و طغیان کووید-۱۹، مقایسههایی میان این بیماری با آنفلوآنزا با توجه به علائم مشابه ضروری میگردد. اگرچه هر دو ویروس موجب بیماری تنفسی میشوند، با این حال تفاوتهای مهمی میان این دو و شیوه¬ انتشار آنها وجود دارد
ویروس آنفلوآنزا و ضرورت دریافت واکسن
آنفلوانزا یا گریپ بیماری واگیر دار است که توسط نوعی ویروس RNA یا بیماری تی از خانواده (Orthomyxoviridae) ایجاد میشود این نوع ویروسها در پرندگان و پستانداران بیماری ایجاد میکند. این بیماری باعث عفونت حاد دس میشود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بیحالی شدید نمایان میشود.
کرونا ویروس و اثرات مغزی
کووید – ۱۹، کلیه و قلب را نیز درگیر میکند و به همین علت صحبتهایی پیرامون چند سیستمی بودن این بیماری مطرح است ویروس کرونا میتواند به مغز و دستگاه عصبی انسان آسیبهای جدی وارد کند، از جمله سکته مغزی، فلج و از بین رفتن حافظه، که معمولا خیلی دیر تشخیص داده میشود.